Untuk mereka yang hendak berbisnes.

Assalamualaikum, salam sejahtera. Sekadar sharing, semoga bermanfaat untuk yang membaca. Sebelum ni, aku orang yang paling tak minat dengan bisnes, jual-beli sebagainya. Bukan benci, cuma jenis yang malas berinteraksi dengan orang lain, malas nak paksa orang beli produk kita, malu nak promote dengan orang balik-balik. Tapi, sejak 2014, aku mula terlibat dengan aktif dengan dunia … More Untuk mereka yang hendak berbisnes.

Ada cita-cita tapi rasa mustahil? Anda patut baca ni.

In the name of Allah, the most gracious, the most merciful. Sekadar sharing motivasi untuk diri sendiri dan semua. Semoga bermanfaat! Aku super minat dengan design dan juga fotografi sejak aku tamat asasi lagi. Cuti panjang lepas asasi pada tahun 2015, banyak aku luangkan untuk belajar design dan sebagainya yang berkaitan dengan dua minat tu. … More Ada cita-cita tapi rasa mustahil? Anda patut baca ni.

Setahun sudah…

Dengan nama Allah, aku mulakan. Baru tadi check noti daripada WordPress. Terkejut. Tidak sangka, setahun sudah aku bersama WordPress. Begitu banyak yang telah dikongsikan di sini. Aku mula blogging sejak sekolah menengah. Tapi setiap kali bermula, hanya tahan beberapa bulan, minggu, aku akan padam lagi. Entah. Tidak pernah berpuas hati dengan apa yang aku hasilkan. … More Setahun sudah…

Cerpen: Hujan

Aku terkejut lagi. Entah kali ke berapa, aku pun tidak ingat. Sekali lagi aku diganggu dengan mimpi-mimpi buruk yang sekian lama menjadi igauan malam-malam ku. Aku termenung sebentar. Memandang dinding kosong. Apabila fikiran sudah stabil, aku mula teringat laporan yang perlu aku hantar esok. Cuma sedikit lagi, tapi aku belum menyentuhnya lagi sejak tadi dek … More Cerpen: Hujan

Edisi Khas Terushidup #1

Kita hidup dengan manusia, bukan dengan pari-pari, ahli sihir segala. Mereka sama macam kita, buat silap. Kadang sedar, kadang tidak. Maka perlunya kita untuk sedarkan mereka. Sori, mukadimah tiada kaitan. Huhu. Hakikat manusia, mana yg hatinya hidup, sikit saja silap dosa dibuat, senang dia tersedar. Namun, tidak semua orang hatinya hidup. Sebab tu perlunya kita … More Edisi Khas Terushidup #1